گارو خونگیری

گارو خونگیری

برای انجام بیشتر آزمایش ها بر روی انسان، برای اطلاع از وضعیت سلامتی و بیماری های احتمالی افراد، نیاز به خون های سیاهرگی افراد است. تورنیکه و یا گارو خونگیری یک نوع از تجهیزات پزشکی ساخته شده با کش است که از آن برای یافتن ورید و خونگیری آسان تر از سیاهرگ ها استفاده می شود. با استفاده از این وسیله مسیر خون در رگ ها بسته شده و خون غلیظ تر می شود. و خونگیری آسان تر انجام می شود.

معرفی گارو خونگیری و کاربرد آن

گارو خونگیری یا همان شریان بند که با نام های رگ بند و تورنیکه نیز در بازار توزیع می شود. از جنس های مختلفی تهیه می شود. ولی در نهایت یک کش است که به وسیله قفلی می توان آن را جمع و یا باز کرد. این تورنیکه ها با به وجود آوردن مانعی در مسیر جریان طبیعی خون، آن را در رگ ها غلیظ تر می کنند. و با استفاده از تجمع خون در رگ های زیر پوست، می توانند خون گیری را آسان تر انجام دهند.

در قرون های بسیار دور برای جلوگیری از خونریزی های حاصل از قطع عضو نیز در کشورهایی مانند رم از این گارو ها استفاده می شده. همچنین گارو های ارتوپدی نیز در عمل های جراحی ارتوپد برای جلوگیری از خون ریزی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

خون گیری از سیاهرگ ها و استفاده از گارو خونگیری در بازو ها بسیار آسان است. در خون گیری از سیاهرگ ها به راحتی با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ می توان سرم و پلاسما ها را جدا سازی کرد.

انواع گارو خونگیری

انواع گارو خونگیری با توجه به میزان سفت و یا شل بستن آن مشخص می شود. این شل و یا سفت کردن تورنیکه ها با توجه به شرایط فیزیکی فرد و موقعیت بیمار بستگی دارد. مثلا استفاده از گارو خونگیری در اتاق عمل و میزان فشار آن، یکی از مواردی است که باید به ان توجه بسیاری داشت. به همین دلیل است که، معمولا در پرونده بیمار قبل از ورود به اتاق عمل میزان فشار گارو در حین عمل جراحی نوشته شده است.

همچنین نوع گارو ها در افراد مسن و کودکان با دیگر افراد متفاوت است. زیرا در کودکان و افراد مسن امکان لغزش رگ ها و سخت شدن رگ گیری وجود دارد. بنابراین این وسیله در این افراد بسیار کاربردی است. از طرفی استفاده از انواع گارو خونگیری با توجه به نحوه کارایی آنها می توان به گارو های معمولی، گارو های ارتوپدی و گارو خونگیری لیزری دسته بندی کرد.

نکات مهم در استفاده از گارو خونگیری

  • - یکی از مهم ترین نکات در استفاده از گارو خونگیری هنگام باز کردن آن است. که معمولا به آن توجه خاصی نمی شود. تورنیکه را باید به صورت اصولی و کاملا تدریجی باز کنید. نه با سرعت و یک دفعه ای.
  • -گارو خونگیری را با فاصله 10 تا 15 سانتی متری از محل خونگیری ببندید.
  • - اگر تورنیکه ها در خونگیری سفت تر از حد مجاز بسته شود. به دلیل فشاری که بر روی رگ ها و خون درون آنها وارد می کنند. ممکن است نتایج را به درستی نشان ندهند. و موجب مشکلاتی در رگ های عصبی افراد شوند. از گارو فقط در ابتدای خونگیری استفاده کنید. اگر آن را در تمام مدت خون گیری ببندید، می تواند موجب ایجاد همولیز شود.

نکات مهم در خرید گارو خونگیری

  • - در هنگام تهیه این شریان بند ها حتما از کیفیت مناسب آنها مطمئن شوید. و همچنین از سلامت و عدم فاسد بودن کش و درجه بندی آن اطمینان کامل پیدا کنید.
  • - در جراحی اطفال، میزان فشار کمتر از بزرگسالان باید تنظیم شود.
  • - زمانی که گارو خونگیری برداشته شد باید گردش خون بیمار کنترل شود.
  • - بایستی میزان فشار تورنیکه باید در پرونده بیهوشی بیمار ثبت گردد.