اسکالپ وین را با نام های سوزن پروانه ای و ست تزریق بالدار نیز در بازار تجهیزات پزشکی عرضه می کنند. از این تجهیزات پزشکی به منظور سوراخ کردن رگ ها استفاده می شود. از آنجایی که اسکالپ وین کاربرد های بسیار زیادی دارد. معمولا در بیمارستان ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این مقاله به منظور آشنایی با انواع اسکالپ وین و کاربرد های مختلف ان تهیه شده است.
از این سوزن های پروانه ای در خون گیری ها و دسترسی پیدا کردن به رگ های زیر پوست و سطحی استفاده می شود. برای انجام مراحل درمانی سرطان های پستان به طور مکرر از این تجهیزات پزشکی استفاده می شود. برای نمونه برداری های خون نیز از اسکالپ وین استفاده می شود. همچنین از دیگر کاربرد های سوزن های پروانه ای می توان به استفاده بسیار موثر و کاربردی ان در طول درمان های شیمی درمانی اشاره داشت. زیرا در شیمی درمانی رگ ها سخت پیدا می شوند. و همچنین پوست ممکن است با استفاده از سرنگ های معمولی به راحتی پاره شود. از طرفی در افرادی که دارای رگ های نازک و ضعیف هستند، استفاده از اسکالپ وین می تواند بسیار کاربردی باشد. از مزیت های این تجهیزات می توان به عدم هدر رفتن خون در استفاده از آنها به هنگام خون گیری، در مقایسه با آنژیوکت ها و همچنین کاهش احتمال خون ریزی رگ ها اشاره کرد.
از سوزن های پروانه ای برای کشیدن خون به منظور به دست آوردن هموگرام نیز استفاده می شود. همچنین برای تزریقات مایعات نمکی، تزریقات شیمیایی و همچنین تزریقات داروهای ضد درد و ... نیز استفاده می شود. در صورت درست استفاده کردن از این تجهیزات می توان ان را به مدت حداکثر 7 روز و حداقل 5 ساعت در دست بیمار نگه داری کرد.
انواع و دسته بندی اسکالپ وین ها با توجه به تغییرات در گیج سر سوزن آنها انجام می شود. این تجهیزات پزشکی را از گیج های 18، 19، 20، ... 27 می توانید تهیه کنید. و با توجه به فرد بیمار و شرایط رگ او می توانید یکی از آنها را مورد استفاده قرار دهید. نکته ای که باید به ان توجه داشته باشید این است که هر چه گیج سوزن های پروانه ای بالا تر برود سوزن آن نازک تر می شود. از طرفی با تغییر گیج های سوزن های پروانه ای رنگ آنها نیز تغییر می کند. رنگ های این تجهیزات معمولا آبی، سبز، سفید، شیری، زرد و مشکی است.