میکسر میله ای بهسان

تماس برای قیمت

رولر میکسر بهسان

تماس برای قیمت

شیکر ارلن و با لن بهسان

تماس برای قیمت

شیکر لوله (ورتکس) بهسان

تماس برای قیمت

شیکر الک بهسان

تماس برای قیمت

روتاتور رایمند طب

تماس برای قیمت

شیکر خورشیدی رایمند طب

تماس برای قیمت

روتاتور VDRL بهسان

تماس برای قیمت

پره همزن بهسان

تماس برای قیمت

شیکر و میکسر (همزن مکانیکی)

معرفی دستگاه شیکر و میکسرهای آزمایشگاهی

شیکر ها و میکسر ها از تجهیزات آزمایشگاهی هستند که برای میکس کردن و هم زدن محلول ها از آنها استفاده می شود. به عبارت دیگر شیکر و میکسرهای آزمایشگاهی همانند کاتالیزورها باعث سرعت بخشیدن به واکنش ها می شوند.

برای استفاده از شیکر و میکسرها می توان سرعت مخلوط کردن و زمان انجام آن را به دلخواه و میزان مورد نیاز تنظیم کرد. همچنین باید اضافه کرد که به طور کلی عملکرد شیکر ها نسبت به میکسر ها بهتر است زیرا در میکسرها احتمال آسیب رسیدن به نمونه ها به دلیل سرعت بالای مخلوط کردن زیاد است اما در شیکر ها اینگونه نیست.

کاربرد دستگاه شیکر و میکسر آزمایشگاهی

کاربرد این دستگاه ها عمدتا در آزمایشگاه های تحقیقاتی زیست و شیمی، آزمایشگاه های تشخیصی و آزمایشگاه های کنترل کمی و کیفی است.

گاهی برای استفاده بهتر از شیکر ها لازم است آنها را در یخچال آزمایشگاه ها یا زیر هود آزمایشگاه ها و یا حتی در انکوباتورها قرار داد.

انواع دستگاه شیکر و میکسر آزمایشگاهی

شیکر ها از نظر شکل حرکت بسیار متنوعند و در حالت های دورانی، رفت و برگشتی،زاویه دار، موجی، چرخشی و لرزشی تولید می شوند. همچنین برای قرار گیری ظروف مختلف نمونه مانند ارلن ها، بالن ها و غیره، دستگاه های شیکر و میکسر ها در ابعاد متفاوت ساخته می شوند.

از انواع شیکر و میکسر های آزمایشگاهی می توان به موارد ذیل اشاره کرد که در آزمایشگاه ها کاربرد زیادی دارند:

شیکر آزمایشگاهی صفحه ای: این مدل از شیکرها به شکل یک صفحه هستند که روی میز قرار میگیرند و ابعاد متفاوتی دارند. حرکت آنها به صورت افقی است و ظروف نمونه ی حاوی مایع را بر روی همین صفحه قرار می دهند تا دستگاه با حرکت رفت و برگشتی باعث میکس شدن آن گردد.

شیکر آزمایشگاهی انکوباتور: همانطور که از نام این دستگاه مشخص است در واقع این وسیله هم یک شیکر و هم یک انکوباتور است و علاوه بر اینکه می تواند یک مخلوط را میکس کند، همزمان توانایی حفظ دمای نمونه را در بازه ی مطلوب دارد. از این نوع شیکر برای رشد سلول استفاده می کنند.

شیکر آزمایشگاهی اوربیتالی: این نوع شیکر در سطح افقی به حالت دورانی حرکت کرده و نمونه را مخلوط میکند. این شیکر نسبت به انواع دیگر لرزش و ارتعاش کمتری داشته و گرمای تولید شده توسط این دستگاه نیز کمتر است. از این نوع شیکر برای کشت میکروبی استفاده می شود.

شیکر آزمایشگاهی خورشیدی:  این شیکر توانایی مخلوط کردن مواد را در زاویه های متفاوت نسبت به افق دارد و یکی از انواع پرکاربرد دستگاه های شیکر در آزمایشگاه ها می باشد.

شیکر آزمایشگاهی موجی: این نوع شیکر حرکتی شبیه به موج دارد و از آن برای مخلوط کردن غشاها و ژل ها استفاده می شود.

امروزه دیگر همزن های مغناطیسی بیشتر از شیکر ها و میکسر ها در آزمایشگاه ها استفاده می شوند اما هنوز هم برای حجم بالای نمونه ها از دستگاه شیکر استفاده می شود.

نکات مهم در خرید دستگاه شیکر و میکسر

  • ـ معمولا در آزمایشگاه ها به چند نوع شیکر به طور همزمان نیاز است که هرکدام قابلیت های متفاوتی دارند پس باید به قیمت دستگاه ها و میزان بودجه دقت کرد و بهترین گزینه ها را انتخاب کرد.
  • ـ در انتخاب و خرید شیکر آزمایشگاهی صفحه ای لازم است به اندازه صفحه ی دستگاه و حداکثر میزان جابه جایی آن توجه کرد.
  • ـ در انتخاب شیکر آزمایشگاهی خورشیدی باید به زاویه ی چرخش دستگاه و سرعت چرخش آن دقت کرد.
  • ـ با توجه به حجم کار و میزان فعالیت لازم است شیکر و میکسر با ابعاد مناسب انتخاب کرد.
  • ـ در دستگاه های شیکر و میکسر، تعداد لوله ها و فلاسک ها هم از نظر تعداد و هم از نظر ظرفیت با یکدیگر تفاوت دارند بنابراین در هنگام خرید باید به این نکات توجه کرد.