ست سرم

معرفی ست سرم

ست سرم به مجموعه ای از ابزار و تجهیزات پزشکی گفته می شود،که برای تزریقات وریدی از آن استفاده می شود. این ست برای انجام تزریقات در زیر پوست و همچنین ماهیچه در افراد بزرگسال مورد استفاده قرار می گیرد. آن را فقط تا 3 میلی متر می توان در بافت ها وارد کرد. زیرا در صورت تزریق بیش از این مقدار برای فرد بیمار ممکن است، مشکلاتی از قبیل: مشکلات در بافت محل تزریق، نارسایی های قلبی و همچنین فشار خون در بیمار به وجود آید. استفاده از ست سرم برای افرادی که دارای بیماری های قلبی و نارسایی کلیه هستند، تنها در صورتی که پزشک آن ها محدودیتی نکرده باشد امکان پذیر است. پرستاران می توانند به صورت روزانه از ست سرم برای تزریق مایعات مورد نیاز بدن استفاده کنند. همچنین برای تزریقات مستقیم درون رگ نیز می توانید از این ست ها استفاده کنید. در ادامه با کاربرد ست سرم و اجزای آن آشنا خواهید شد.

کاربرد ست سرم چیست؟

از ست سرم برای انجام تزریقات وریدی و زیر جلدی با میزان مایعات مشخص استفاده می شود. زیرا از آنجایی که از ست سرم برای تزریقات مستقیم در رگ استفاده می شود، در صورت تزریق بیش از حد ممکن است عوارض بسیاری برای فرد بیمار به وجود آید. معمولا داروهایی که در استفاده طولانی مدت تجویز شده اند و بین یک ربع تا چند ساعت باید برای بیمار تزریق شود، از ست سرم استفاده می شود. همچنین استفاده از ست سرم برای پرستاران مبتدی بسیار راحت تر از سایر روش های تزریقات است.

نکته ای که در تزریق به این روش برای افراد بالغ باید مورد توجه قرار گیرد، میزان حجم مایعاتی است که تزریق می شود. این میزان روزانه نباید بیش از 30 تا 50 میلی لیتر باشد. به طور کلی از ست سرم زمانی استفاده      می شود، که می خواهند مقدار زیادی از داروهای رقیق شده به بدن فرد بیمار تزریق کنند.

اجزای تشکیل دهنده ست سرم کدامند؟

کیسه های سرم: یکی از مهم ترین اجزای ست سرم، کیسه های حاوی دارو رقیق شده و یا مایع مورد استفاده در تزریقات بیماران است. حجم این کیسه ها معمولا بین 50 تا 1000 میلی لیتر است. این کیسه ها دارای حلقه هایی به منظور اتصالات به لوله های تزریقی هستند.

گیره غلطکی:  از این گیره ها در ست سرم برای تنظیم کردن مقدار مایع در حال تزریق به بیمار استفاده می شود.با حرکت غلطک های روی گیره می توانید لوله انتقال مایعات را باریک تر و یا شل تر کنید و به این ترتیب میزان انتقال مایعات را کاهش یا افزایش دهید.

محفظه قطره: این محفظه در ست سرم، میان کیسه های حاوی مایع و لوله های انتقال مایع قرار دارد. وظیفه اصلی آن انتقال مایعات تزریقی از کیسه حاوی مایع به درون لوله های انتقال مایع است. همچنین پرستاران می توانند با مشاهده این محفظه میزان قطرات وارده به بدن بیمار را در دقیقه اندازه گیری کنند.

گیره اسلاید: این گیره معمولا در تمامی ست سرم ها وجود ندارد. این گیره ها به منظور قطع جریان کامل مایعات در حال تزریق استفاده می شود. در صورت وجود این گیره ها دیگر از گیره های غلطکی تنظیم مایعات استفاده نمی شود.

درگاه تزریق: این قسمت از ست سرم به منظور محلی برای داروهای احتمالی هستند. که احتمالا باید در حین تزریق مایعات به ان اضافه شوند.

نکات حائز اهمیت در خرید ست سرم

برای خرید بهینه این محصول کاربردی می توانید از طریق فروشگاه آسان مد به انواع مختلف ست سرم از جمله ست سرم Arcomed، ست سرم اچ دی HD، ست سرم ژینلو، ست سرم لوئر اسلیپ حلما طب و ست سرم لوئر لاک حلما طب دسترسی داشته باشید. همچنین برای خرید ست سرم به نکات زیر توجه نمایید:

  • در زمان خرید ست سرم به استریل بودن آن و همچنین سری ساخت و تاریخ انقضای آن دقت کنید.
  • در هنگام خرید ست سرم باید از سلامت تمامی اجزای آن اطمینان پیدا کنید.
  • به طور کلی بهتر است تا ست سرم را از مراکز فروش تجهیزات پزشکی معتبر، تهیه کنید.