رینگ ختنه

ختنه چیست؟

پیش‌پوست، پوستی است حلقه‌ مانند که روی سر آلت تناسلی مردانه را می‌پوشاند. این پوست در صورت ختنه نشدن نوزاد در کودکی و پیش از بلوغ کاملا روی آلت را پوشانده و پس از 5 سالگی به مرور از سر آلت تناسلی جدا شده و نزدیک بلوغ به عقب نیز کشیده می‌شود که سر آلت نمایان می گردد. در عمل ختنه این پوست با فاصله دو میلیمتری از محل چسبیده به تنه آلت تناسلی جدا می‌شود.

زمانی که والدین صاحب فرزند پسری می شوند یکی از کارهایی که اولویت بسیاری در انجام دادن آن وجود دارد، عمل ختنه کردن است، که سوالات بسیاری درباره روش ها و نحوه انجام آن باعث نگرانی پدر و مادرها می شود. یکی از دغدغه هایی که والدین صاحب فرزند پسر با آن روبرو هستند ختنه کردن است. اکثر والدین نگران این هستند که کدام روش را برای ختنه کردن انتخاب کنند تا نوزادشان درد کمتری را متحمل شود و آسیب نببیند، و این که کدام روش ختنه عوارض کمتری دارد. آسان مد در این بخش راهنمایی لازم جهت انتخاب روش مناسب ختنه را به شما والدین نگران می کند تا بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید.

روش های انجام ختنه

به طور كلي هدف از انجام ختنه برداشتن لايه اضافي داخلي و خارجي پره پوس ( پوست روي كلاهك آلت تناسلي) مي باشد. تكنيك هاي متداول ختنه شامل موارد زیر است:

1) روش سنتي: این روش مانند برش طولي پشتي و تكنيك برش آستين، به صورت بريدن پوست اضافه و بانداژ محل زخم و در بعضي موارد بخيه در آن محل است. ختنه سنتی از متداول ترین نوع روش های قدیمی ختنه کودکان پسر بوده است. این روش که به روش جراحی نیز معروف است اشکالاتی نیز دارد که یکی از آنها شروع خونریزی پس از بریدن پوست این ناحیه است و تا وقتی با دستگاه آن را نسوزانند و یا آن را بخیه نکنند خون آن بند نمی آید. در این روش مدت زمان طولانی وقت لازم است تا زخم خوب شود. گاهی نیز در زمان ختنه ممکن است با بی احتیاطی بخشی از سر آلت نیز بریده شود. در برخی موارد نیز پس از عمل، چسبندگی اتفاق می افتد و سبب می شود که کودک در ادرارکردن دچار مشکل شود.

2) روش کلاسیک: در روش كلاسيك، پوست روي كلاهك آلت تناسلي از آن جدا شده، پوست با كشش به جلو آورده مي شود و سپس پوست و غشاهاي مخاطي در محل مناسب برش داده شده و لبه هاي پوست با بخيه به هم متصل مي شود. اين نوع ختنه معمولا بعد از سه ماهگي انجام مي شود و نياز به بيهوشي و پانسمان دارد و براي اين كه به پانسمان كودك آسيبي نرسد بچه نبايد پوشك شود و يك هفته بعد به حمام برده شود تا پانسمان خود به خود جدا شود. بخیه‌های محل ختنه اغلب از نوع جذبی هستند و نیازی به برداشته شدن ندارند. متداول ترین روش های کلاسیک به شرح زیر هستند:

i)    روش حلقه یا رینگ: در ساليان اخير استفاده از وسايلی مانند تكنيك هاي فشردن به وسيله كلامپ (گامكو و موژن) و يا حلقه پلاستيبل مرسوم شده است. در نوزادان با توجه به عوارض كم و كاربرد آسان پلاستي بل ( حلقه) از اين روش استفاده مي شود و در صورت چاقي مفرط در بچه، به جاي حلقه از روش جراحي معمول استفاده مي كنيم.

ii)   روش موژن: در روش موژن مانند مراحل اوليه توضيح داده شده در روش پلاستي بل، پوست ختنه گاه به سمت بيرون كشيده مي شود و در ميان شكاف موژن قرار مي گيرد به طوري كه كلاهك آلت پشت موژن قرار گرفته و در نهايت برش داده مي شود.

iii)   ختنه کردن با لیزردر این روش، بافت زیر پوست مجرای آلت تناسلی را با لیزر می سوزانند اما نسبت به روش های گفته شده کمتر انجام می شود.

iv)  ختنه کردن با دستگاه کلیپس نقره ایمدرن ترین روش ختنه با استفاده از دستگاه جدیدی به نام کلیپس نقره ای است که تا قبل از این مورد استفاده نبوده است . در این روش ، پوست دور کلاهک آلت تناسلی با دستگاه برداشته می شود و نیازی به حلقه و یا بخیه نیست ، بلکه پانسمان کوچکی انجام می شود. این دستگاه ، بدون خونریزی و بدون بخیه کودکان را ختنه می کند.

ختنه به روش رینگ یا حلقه (Circumplast  / Plastiball )

حلقه مخصوص ختنه کردن یک حلقه پلاستیکی شفاف می باشد که شیارهای عمیقی دارد، و برای ختنه نوزادان پسر طراحی شده است. انجمن اطفال آمریکا توصیه می‌کند که حین انجام ختنه با استفاده از حلقه حتماً باید نوزاد بی‌حس شود. پلاستي بل ها در ايران از شماره ١ تا ٧ موجود مي باشند، كه در نوزادان شماره ١ تا ٣ به طور معمول استفاده مي شود.

ختنه کردن نوازد با حلقه توسط یک متخصص اطفال، یک اورولوژیست، پزشک خانواده یا یک جراح اطفال می تواند انجام شود، فقط مهم این است که پزشک در این باره آموزش کامل را دیده باشد. زیرا اگر این کار توسط یک غیرمتخصص انجام شود عوارض زیادی مانند استفاده بیش از حد داروی بیهوشی و به دنبال آن ایجاد شوک و تشنج در کودک را به همراه خواهد داشت، و اگر ختنه در فضایی دور از امکانات بهداشتی انجام شوند، ممکن است جان کودک به خطر افتد. ختنه به وسيله حلقه ( پلاستي بل) با روش بيحسي در مراحل زیر قابل انجام است:

مرحله ١) ابتدا بي حسي به وسيله بلوك عصب پشت آلت، و اگر بدو تولد باشد به وسيله ژل موضعي انجام مي شود

مرحله ٢) پس از شستو پوست روي آلت به جلو كشيده مي شود و براي جدا شدن اتصالات در آن محل يك برش داده مي شود

مرحله ٣) پوست تا حد لازم عقب كشيده مي شود

مرحله ٤) حلقه با سايز مناسب روي آلت تناسلی قرار مي گيرد

مرحله ٥) نخي مخصوص به نام نخ ليگاتور روي شيار حلقه قرار مي گيرد و با يك گره روي آن محكم مي شود

نكات تكميلي

  • محل ختنه به وسيله حلقه نياز به پانسمان ندارد.
  • بعد از انجام ختنه با روش حلقه بايد نوك آلت با وازلين طبي چرب شود.
  • دادن آنتي بيوتيك بسته به نظر پزشك است.
  • حلقه پس از  ٧ تا ١٠ روز مي افتد.

فواید ختنه با استفاده از حلقه

۱-  پسران ختنه شده از بهداشت بالاترى برخوردارند.

۲-  از عفونت هاى ادرارى و کلیوى پیشگیرى مى کندو کاهش عفونت وتورم دستگاه تناسلی را در پی دارد.

۳-  از بیماری هاى مقاربتى و احتمالاً سرایت فورى HIV جلوگیرى مى کند.

۴-  سرطان دستگاه تناسلى در مردان ختنه شده کمتر از سرطان در مردان بدون ختنه است.

۵-  زنانى که شوهرانشان ختنه شده اند کمتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

۶-  لذت بردن بیشتر از رابطه جنسى.

بهترین زمان ختنه کردن با استفاده از حلقه

اگر ختنه بعد از تولد یا در ماه های اول تولد انجام گیرد، اولا احتیاج به بیهوشی عمومی کودک نیست و با بی حسی موضعی انجام می‌گیرد. ثانیا هزینه زیادی برای خانواده نخواهد داشت. مخصوصا اگر بهداشت و نظافت بعد از عمل رعایت شود، محل ختنه زودتر التیام می‌یابد. اگر ختنه در ماه های اول تولد انجام نشود، در این صورت علاوه بر این که کودک را باید بیهوش کرد و ختنه نمود، هزینه‌ای بر خانواده تحمیل می‌گردد و اثر بد روانی نیز بر کودک می‌گذارد. چون او در سنین کودکی (بویژه ۲ تا ۳ سالگی) نسبت به حفظ آلت تناسلی خود حساسیت دارد و چه بسا ختنه را تنبیه پدر و مادر در حق خود می‌پندارد و این تصور کودک را آزرده می‌کند. مشکلی که ممکن است ختنه کردن در ماه های اول تولد به وجود آورد عبارت است از زخم شدن نوک سوراخ آلت که باید از پیدایش آن جلوگیری کرد. زخم شدن نوک سوراخ آلت تناسلی نتیجه پوشش نامناسب کودک است که موجب می‌شود آمونیاک تولید شده از ادرار کودک با مجرای ادرار در تماس نزدیک باشد.

مراقبت های بعد از ختنه با حلقه

حتما بعد از هر بار ادرار کودک برای شستشو و همچنین هنگام حمام بردن، برای بیرون آمدن ترشحات دو طرف آلت تناسلی را فشار دهید تا این محل تمیز شود.

نوک آلت تناسلی کودک با وازلین یا ویتامین A چرب شود و تا یک ماه بعد از ختنه نیز، ادرار کودک با آب شسته شود.

در هفته اول بعد از ختنه پوشک و کهنه های نوزاد را بیشتر عوض کنید.

برای رقیق شدن ادرارو جلوگیری از سوختن نوک مجرای ادراری به علت ادرار به نوزاد شیر بیشتری بدهید.

هر روز محل ختنه را بشویید.

اگر متوجه شدید که فرزندتان سخت ادرار می کند و جریان ادرار او قطع و وصل و یا پخش می شود به پزشک مراجعه کنید.

اگر محل ختنه دچار خونریزی شدید شد فورا به پزشک اطلاع دهید.

خرید رینگ ختنه در سایت آسان مد

قیمت انواع رینگ های ختنه بسته به کیفیت و نوع برند آن متفاوت می‌باشد. سایت آسان مد به عنوان یکی از تخصصی‌ترین مراکز ارائه و فروش انواع رینگ های ختنه، آماده ارائه انواع این محصول به بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مراکز درمانی و سایر متقاضیان است.