پنبه بهداشتی

پنبه مهمترین گیاه لیفی است. در کتب گیاه شناسی و کشاورزی به کشت این گیاه در هندوستان اشاره شده است. تحقیقات نشان می دهد که حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد در این کشور گیاهی کشت می شده که محصول آن مانند پشم سفید و کیفیت آن به مراتب بهتر از پشم گوسفند بوده است. عده ای از گیاه شناسان اصل این گیاه را از آفریقا و برخی نیز از هند و چین دانسته و معتقدند که این گیاه از طریق آفریقا به هندوستان و سپس به چین برده شد. قدیمی ترین نمونه پارچه های پنبه ای در دره Mohenjo daro، واقع در دره رود سند پاکستان غربی به دست آمده که آنرا مربوط به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد می دانند.

پنبه بهداشتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پنبه جزء محصولاتی است که استفاده از آن به قدیم برمی گردد. اما امروز پیشرفته تر شده است و به شکل بهداشتی تولید می شود. حضور این محصول دم دستی برخلاف ظاهر ساده و بی اهمیتش برای هر خانه، آرایشگاه و درمانگاهی ضروری است.

پنبه به رشته‌ ای نازک گفته می‌شود که از گیاهان ساخته می‌شود و بافتی کاملا سلولزی دارد و در تولید پوشاک (به‌خصوص البسه حساس کودکان و نوزادان)، لوازم بهداشتی همچون گوش پاک کن و نوار بهداشتی و دیگر فعالیت‌های اقتصادی از آن استفاده می‌شود.

پنبه بهداشتی، محصولی است که از الیاف ۱۰۰ طبیعی تولید می‌شود و در تولید این محصول، از هیچ نوع مواد شیمیایی، معدنی و مشتقات نفتی استفاده نمی‌شود. این محصول بهداشتی به دلیل لطافتی که دارد، روی پوست و نقاط حساس، ایجاد خراشیدگی و زبری نمی‌کند و برای استفاده در نواحی مختلف بدن مناسب است.

نکات مهم در هنگام استفاده از پنبه های بهداشتی:

پنبه های بهداشتی اغلب غیراستریل هستند و برای جراحت و زخم های باز قابل استفاده نمی باشند.

در جای خشک و خنک و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.

پنبه انواع مختلفی دارد. این محصول به صورت های هیدروفیل، استریل و غیر استریل تولید و در بسته های فشرده ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ گرمی و یا بسته های حاوی توپک های پنبه ای رنگی توزیع می شود. پنبه های بهداشتی قابلیت جذب آب بالایی دارند. مدل های استریل برای مصارف پزشکی از جمله بتادین زدن و پانسمان زخم های عمیق در خانه و یا اتاق های جراحی مناسب اند. مدل غیراستریل برای زخم های عمیق مناسب نیست اما برای موارد دیگر به کار می رود. مثلا می توان از آن برای تزریقات استفاده کرد و یا زخم های سطحی را شست و شو داد. یکی از مهم ترین کاربرد پنبه های بهداشتی در آرایشگاه هاست. به عنوان مثال آرایشگر می تواند از آن برای زدن ژل خنک کننده روی پوست بعد از اصلاح صورت استفاده کند.

پنبه‌های بهداشتی عموما سفیدرنگ هستند، اما برخی از کارخانجات این محصول اقدام به تولید پنبه‌های توپک رنگی کرده‌اند که تفاوت رنگ موجود در پنبه‌های مختلف، تفاوت یا برتری‌ای نسبت به نوع سفیدرنگ آن ندارد و تنها به جهت بصری زیباتر است.

انواع پنبه بهداشتی

یکی از اشکال متداول پنبه، شکل نواری بلند است که به‌ صورت تاشده درون بسته‌ بندی قرارگرفته و برای هر بار استفاده از آن، لازم است مقداری را جدا کنید و مورداستفاده قرار دهید. این شکل برای استفاده‌های عمومی مناسب‌ تر است چرا که با توجه به نیازتان می‌توانید به میزان لازم از پنبه خود جدا کنید و در برخی مواقع ممکن است نیازتان یک قطعه بزرگ پنبه باشد.

شکل دیگر متداول پنبه‌ها به شکل توپکی است که پنبه‌ها به‌ صورت توپک‌های کوچک و با وزن مشخص بسته‌ بندی می‌شوند. این شکل پنبه بیشتر مناسب استفاده‌های آرایشی و پزشکی است و از مزایای آن نسبت به شکل نواری، می‌توان به کمتر شدن برخورد دست به پنبه‌های داخل بسته‌بندی و درنتیجه تمیز ماندن پنبه‌های باقی‌مانده است.

ویژگی های پنبه بهداشتی

پنبه ها در تولید پوشاک و صنعت پزشکی کاربردهای فراوانی دارند که از آن ها برای ساخت باندها، نوار بهداشتی و گوش پاک کن استفاده می کنند و همچنین در بسته بندی هایی از جنس پلاستیک در داروخانه ها عرضه می شوند. در این بخش به ویژگی های مهم این محصول بهداشتی اشاره می کنیم:

نرم و لطیف و پف دار می باشد

مورداستفاده در حوزه‌های مختلف آرایشی، بهداشتی و پزشکی

جذب‌ کننده مناسب مایعاتی همچون آب و خون

عاری از هرگونه مواد شیمیایی است

بدون ایجاد حساسیت

معمولا به رنگ سفید است

هیچ گونه الیاف مصنوعی در آن وجود ندارد

صد در صد از پنبه خالص تهیه شده، و کاملا از الیاف طبیعی ساخته شده است

کاملا بهداشتی است

برای قشر خارجی یا روی پوست استفاده می شود

چه پنبه بهداشتی بخریم؟

خوب است بدانید که به طور کلی الیاف پنبه ها از نظر طول سه دسته دارند. دسته اول لینت نام دارد که گران ترین نوع پنبه به حساب می آید. دست دوم لینتر است که طول متوسط دارد و دسته آخر لینیت می باشد که معمولاً برای تولید پتو و بالش از آن استفاده می شود، همچنین برای تولید الیاف بازیافتی نیز از این دسته استفاده می شود. الیاف پنبه از گذشته مورد استفاده مردم قرار می گرفته است و به تازگی دارای محبوبیت نشده است. در گذشته معمولاً از این الیاف برای تولید نخ و پارچه استفاده می شده است. در گذشته الیاف پنبه به دلیل ویژگی‌هایی مانند در دسترس بودن، راحتی پوشش و جذب رطوبت بالا در بیشتر صنایع مورد استفاده قرار می ‌گرفت. در تولید لباس کودکانه، لباس زیر و حوله و لباس خواب نیز از الیاف پنبه طبیعی استفاده می شود.

مارک های بسیار زیادی از پنبه های بهداشتی در بازار وجود دارد که ممکن است بعضی از این پنبه ها کیفیت و یا مرغوبیت بودن پنبه بهداشتی ۱۰۰% طبیعی را دارا نباشد. بنابراین شما باید قبل از خرید این نوع پنبه نکاتی را در نظر بگیرید تا انتخاب درستی را داشته باشید. این نکات شامل موارد زیر می باشد:

جنس پنبه انتخابی شما باید نرم و بسیار سبک باشد. این ویژگی در هنگام خرید می تواند به شما کمک کند که تشخیص دهید الیاف آن ۱۰۰% طبیعی می باشد و یا خیر. از آنجایی که پنبه های بهداشتی نرم و سبک هستند می توانند در انواع صنایع مورد استفاده قرار بگیرند.

ویژگی بعدی که می تواند کمک بسیار زیادی به شما کند این است که رنگ پنبه بهداشتی سفید و یا سفید متمایل به زرد می باشد، در صورتی که فروشنده پنبه دیگر با رنگ متفاوتی را به شما معرفی کرد بدانید که آن پنبه الیاف طبیعی ندارد.

در صورتی که پنبه بهداشتی مرغوب و باکیفیت باشد به صورت حجیم، رشته های توپی و رنگی در بازار موجود است که شما می توانید به طور دلخواه هر مدل از این پنبه ها را خریداری کنید.

از آن جایی که پنبه بهداشتی باید به صورت هیدروفیل تولید شود، برای استفاده های روزانه و یا معمول بسیار مناسب می باشد.