باند گچی

شکستن استخوان بدن

شکستگی اندام یکی از دردناک ترین مشکلات بدن می باشد که برای درمان نیاز است مانع از حرکت آن عضو شد. تجهیزات پزشکی متنوعی برای این منظور تولید می شوند که پزشک متخصص می تواند با کمک آن ها مانع از حرکت عضو شکسته شود. برخی اوقات به منظور ثابت نگه داشتن اندام شکسته شده از آتل استفاده می کنند یا همان قسمت را گچ می گیرند. بنابراین هدف از گچ گیری اندامی که دچار شکستگی شده، ثابت کردن آن قسمت از بدن در یک وضعیت خاص و ایجاد فشار یکسان به بافت نرم بدن می باشد. با استفاده از انواع مختلف باندهای گچی می‌توان عمل گچ‌ گیری را انجام داد که تاثیر بسیار زیادی در تسریع بهبود عضو دارد.

باند گچی؛ راه حل درمان عضو شکسته

نوارهای باند گچی معمولی از گاز پانسمان دارای پوشش ساخته شده است. برای استفاده از این باندها متخصص ارتوپدی باید آن را خیس کرده و دور محل مورد نظر مانند بازوی بیمار بپیچد. معمولا برای جلوگیری از ایجاد حساسیت و تعریق یا احساس خارش قبل از بستن نوار مقداری پوشش پنبه‌ای زیر آن قرار می‌دهند. خشک شدن باند گچی معمولی بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

طول متوسط باند گچی معمولی به صورت میانگین ۲۵۰ سانتی‌متر و عرض آن ۱۵ سانتی‌متر است. این باند از کیفیت دوام و استحکام بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید که این محصول در مکان خشک و خنک نگهداری شود. همچنین قرار گرفتن در زیر نور خورشید به مدت طولانی موجب کاهش کیفیت و دوام آن می‌شود.

روش استفاده از باند گچی

بهترین راه استفاده از باند گچی، غوطه ور کردن در آب و فشار دادن آن ها است. اطمینان حاصل کنید که مرکز بانداژها نیز مرطوب شوند. سپس می توانید لبه آن را پیدا کرده و شروع به گچ گیری اندام شکسته شده کنید. البته فراموش نکنید که قبل از گچ گیری اندام مورد نظر را با باند زیر گچ بپوشانید. از این باند گچی همچنین می توان برای قالب گیری در ارتوپدی های فنی یا برای پروژه هایی مانند ماسک صورت گچی و … استفاده کرد.

سایزبندی باند گچی

باند گچی با عرض ۲ اینچ یا ۵ سانتی‌متر

باند گچی با عرض ۳ اینچ یا ۷ سانتی‌متر

باند گچی با عرض ۴ اینچ یا ۱۰ سانتی‌متر

باند گچی با عرض ۶ اینچ یا ۱۵ سانتی‌متر

باند گچی با عرض ۸ اینچ یا ۲۰ سانتی‌متر

ویژگی های باند گچی

۱۰۰% کتان

بافت لینولئوم

انطباق عالی

با قابلیت عبور اشعه ایکس

قابلیت باز کردن راحت بوسیله ی تیغ اره

پرداخت ارتقا یافته سطح وانتهای گچ برای داشتن لبه های صاف تر و نرم تر

نکات مهمی که باید هنگام استفاده از باندهای گچی رعایت کنید:

بعد از گچ‌ گیری باید به دقت مراقب محل آسیب‌ دیده باشید.

در صورت نیاز می‌ توانید برای تسریع خشک شدن گچ با مشورت پزشک از پنکه استفاده کنید.

اگر از باندهای گچی معمولی استفاده می‌کنید در زمان استحمام برای جلوگیری از جذب رطوبت و رشد باکتری و ایجاد بوی بد در محل گچ‌ گیری حتما محل آسیب دیده را با دو لایه پلاستیک محافظ بپوشانید.

بهتر است بدانید که محل گچ‌ گرفته گرم و تاریک بوده و در صورت جذب رطوبت و عدم توجه و مراقبت از آن تبدیل به محلی مناسب برای رشد باکتری و قارچ شده و باعث تشدید خارش و ایجاد بوی بد می‌شود.

در صورت ایجاد حساسیت و خارش از محصول استفاده نکنید و سریعا با پزشک تماس بگیرید.

باند گچی باید هم جهت با ویبریل (زیر گچی)، بسته شود.

دقت داشته باشید که در تمام مدت باید حلقه گچ با اندام در تماس باشد و روی آن غلطانده شود.

اگر پای شما دچار شکستگی شده، تا زمان خشک شدن کامل گچ روی آن راه نروید.

هرگز پوشش پنبه‌ای زیر باند گچ ارتوپدی را خارج نکنید.

از اشیای تیز برای خاراندن قسمت آسیب دیده و گچ گرفته شده استفاده نکنید.

هرگز در خانه اقدام به باز کردن گچ نکنید.