باند کشی

باند کشی چیست؟

امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در علم و تکنولوژی رخ داده انواع مختلفی از باندهای پزشکی به دنیا معرفی شده که آشنایی با آن‌ها و البته کاربردها و نحوه استفاده‌شان کمک می‌کند تا انتخاب های درست تر و آگاهانه تری را در حین خرید انجام دهیم. به نوعی شاهد این مسئله هستیم که باندهای زخم بندی در طیف وسیعی از انواع مختلف، از نوار پارچه  تا باندهای تخصصیِ طراحی شده برای یک عضو خاص  یا قسمتی از بدن تولید می گردد، اگرچه باند زخم بندی اغلب در بعضی جراحات به عنوان یک محافظ و در مواردی به صورت یک روکش  به کار می رود و هیچ گاه شاهد این مسئله نبوده‌ایم که از آن به طور مستقیم بر روی زخم استفاده شود.

معرفی تخصصی باند کشی

مطمئنا برای شما هم پیش آمده که مچ پایتان پیچ خورده باشد. در واقع پیچ خوردگی را می‌توان یکی از رایج‌ترین ناهنجاری‌هایی دانست که عمدتا برای مچ پا رخ می‌دهد. این ناهنجاری که با درد همراه است اغلب هیچ گونه درمان خاصی ندارد اما اگر توجهی به آن نشود می‌تواند آسیب‌های بیشتری را به همراه داشته باشد. یکی از آسان‌ترین راه‌هایی که می‌توان برای درمان پیچ‌خوردگی در پیش گرفت، استفاده از باندهای کشی است. این دسته از باندها که جزء پرطرفدارترین و پرکاربردترین باندهای پزشکی بوده، به راحتی و بدون هیچ گونه دردی، فشاری یکنواخت روی قسمت آسیب دیده و متورم به وجود می‌آورند، که این کار در نهایت با کنترل و کاهش تورم همراه است.

باندهای کشی این توانایی را دارند تا از پیشرفت التهابات و افزایش درد جلوگیری کنند. به عقیده بسیاری از پزشکان و متخصصان، زمانی که شما از باندهای کشی استفاده می‌کنید این مسئله را برای خود یادآور شده‌اید که آسیب هنوز برطرف نشده و باید به نکات درمانی توجه داشته باشید. نکات بسیار زیادی در رابطه با باندهای کشی وجود دارد که از جمله می‌توان به عدم وجود مواد مصنوعی در ترکیبات آن، انتقال راحت هوا و رطوبت به پوست زیرین باند و عدم اختلال در گردش خون اشاره کرد. این باندها امروزه در عرض‌های 5، 10، 15 و 20 سانتی‌متری در بازار موجود است و شما با توجه به نیازتان می توانید به سراغ خرید آن‌ها بروید.

می توان گفت مهمترین وظیفه باند کشی فشرده کردن قسمت آسیب دیده بدن بوده که این امر موجب می شود تا تورم این قسمت از بدن کاهش پیدا کرده و درد آن نیز کمتر شود. برای نگه داشتن باندهای کشی در جای خود معمولا از گیره های مخصوص استفاده می شود. گیره های باند کشی دارای دو قلاب در ابتدا و انتهای خود هستند در داخل باند فرو رفته و دو طرف باند را به هم وصل می کنند.

نحوه بستن باند کشی

  • رول باند را به نحوی نگه دارید که شروع آن رو به بالا باشد. این امر باعث ساده تر شدن روند باند پیچی خواهد شد.
  • از کلیپ‌های فلزی برای نگهداری باند در محل خود استفاده کنید. دقت داشته باشید اگر ناحیه آسیب دیده در محلی واقع شده است که استفاده از کلیپ می‌تواند باعث خراشیدگی ناحیه مذکور یا دیگر نواحی باشد، از گره زدن باند کشی برای تثبیت جای آن استفاده کنید.
  • در هنگام بستن باند کشی دقت داشته باشید که باند را از ناحیه پیش از آسیب دیده باید شروع به بستن کنید و در ادامه روی ناحیه را بپوشانید و سپس باندپیچی را پس از ناحیه آسیب دیده پایان دهید. این روش از باندپیچی باعث می‌شود اگر پانسمان شما اندکی جابجا شود، ناحیه موردنظر باز هم در منطقه محافظت شده باقی بماند.

نکات ایمنی در استفاده از باند کشی

باند را بیش از حد نکشید، زیرا ممکن است جریان خون را قطع کند.

باید باند را حداقل دو بار در روز باز کنید.

باند کشی را برای چند دقیقه نبندید و دوباره آن را به صورت رولی ببندید.

اگر تیرگی یا سوزن شدن دارید یا اندام تان سرد یا کرخت می شود، باند را باز کنید.

به آرامی منطقه آسیب دیده را تمیز کنید. مجددا اگر احساس راحتی کردید باند را ببندید.

ü     در صورتی که زیر باند از ژل های سرد کننده استفاده می کنید، باید باند را هر روز بشورید.

تا زمانی که باند حالت کشسانی خود را دارد می توانید از آن استفاده کنید.

انواع باند کشی بر اساس سایزبندی باندها

باندهای کشی معمولا در اندازه‌های مختلف به بازار ارائه می‌شوند که هر اندازه برای استفاده روی نواحی خاصی کاربرد دارد. سایت آسان مد برای خرید باند کشی موردنظر، به خوبی مشتریان را پشتیبانی می نماید. در ادامه به انواع باند کشی و کاربردهای آن اشاره می‌کنیم:

باند کشی ۵ سانتی‌متری

این سایز باند کشی پرطرفدارترین نوع باند کشی بوده که معمولا یک یا چند عدد از آن در هر خانه‌ای یافت می‌شود. این سایز پرطرفدار برای استفاده روی نواحی باریک تر مناسب است، که از جمله‌ این نواحی می توان به ناحیه مچ دست اشاره کرد. طول باندهای کشی در زمان استفاده، عموما تا ۴۵۰ سانتی متر می‌رسد. لازم به ذکر است که این سایز باند کشی برای نگه داشتن بسته های یخ چندان مناسب نبوده و صرفا برای گرم نگه داشتن نواحی دردمند توصیه می گردد.

باند کشی ۷/۵ سانتی‌متری

باند کشی ۷/۵ سانتی متری، برای نواحی بزرگ تر از مچ دست مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برخی مواقع، باند کشی ۵ سانتی متری برای مچ دست آقایان مناسب نبوده و ناچار به استفاده از باند با سایز بزر ‌تر خواهید شد. باندهای ۷/۵ سانتی متری، عموما برای استفاده در نواحی‌ مانند مچ پا نیز مورد استفاده قرار می گیرند و احتمالا می توانند یک بسته یخ کوچک را نیز روی ناحیه موردنظر حفظ کنند.

باند کشی ۱۰ سانتیمتری

باند کشی ۱۰ سانتی متری، برای نواحی بزرگ تر و البته آسیب دیدگی‌های وسیع تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر وسعت آسیب دیدگی روی مچ دست شما بسیار زیاد است، احتمالا باندهای کشی سایزهای کوچک تر برایتان کاربرد کافی نداشته، لازم است از سایز ۱۰ سانتی متری استفاده کنید تا بتوانید تمام ناحیه آسیب دیده را به خوبی بپوشانید و گرم نگهداری کنید.

باند کشی ۱۵ سانتیمتری

این سایز از باند کشی، سایز معمولی نبوده و فقط در صورتی که ناحیه آسیب دیده یا متورم بسیار وسیع باشد از باند کشی ۱۵ سانتی متری استفاده می‌شود. استفاده از باند کشی 1۵ سانتی متری عموما برای نواحی‌ای مانند ران پا، گردن یا شانه توصیه می شود. این سایز باند کشی به آسانی می تواند کیسه یخ یا درمان های دیگر را روی ناحیه آسیب دیده حفظ کند. این سایز از باند کشی نیز همانند دیگر سایزهای آن، در زمان استفاده تا ۴۵۰ سانتی متر خواهد بود.

باند کشی ۲۰ سانتی‌متری

این سایز باند کشی، بزرگ ترین سایز از این محصول بوده که در فروشگاه های تجهیزات پزشکی و بیمارستانی موجود است. از باند کشی ۲۰ سانتی متری برای بستن نواحی بزرگی مانند دور شکم یا دور لگن استفاده می‌شود و همانند دیگر سایزهای اشاره شده، در صورتی که وسعت آسیب دیدگی بزرگ باشد، سایز ۲۰ سانتی متری آن قابل استفاده است.

انواع باندهای کشی از لخاظ فشار وارده بر عضو آسیب دیده

1. باند کشی با فشار کم

این نوع از باندهای کشی معمولاً برای کاهش ورم و کمک به برگشت سیاهرگ ها در عضو با درجات مختلف نقص وریدی استفاده می گردند. به سبب ایجاد فشار کم، در درمان حاد و مزمن وریدی (واریس)، برطرف کردن تورم، تسهیل جریان خون و... مورد استفاده قرار می گیرند. افزایش فشار بر سطح زیر این این نوع باندها به طور مستقیم با تعداد لایه های به کار رفته و نیرویی که در باند پیچی به کار می رود متناسب است. این نوع باندها توانایی ایجاد و حفظ نیروی فشاری کم بر سطح زیر باند را دارند.

2. باند کشی با فشار متوسط

این نوع باندها معمولاً برای کاهش ورم و کمک به برگشت سیاهرگ ها در عضو با درجات مختلف نقص وریدی استفاده می گردند. به سبب ایجاد فشاری متوسط، در درمان عروق گشاد شده، کنترل جریان خون و ورم های ناشی از جمع شدن خون در عروق و جراحات ارتوپدی به کار می روند و از تجمع مواد متابولیک در بافت ها و ایجاد تورم جلوگیری نموده، خطر لختگی خون در محل را می کاهند . در مدت زمان طولانی قابل استفاده بوده و هنگام خواب و استراحت نیازی به بازکردن آن نیست. افزایش فشار بر سطح زیر این این نوع باندها به طور مستقیم با تعداد لایه های به کار رفته و نیرویی که در باند پیچی به کار می رود متناسب است. این نوع باندها توانایی ایجاد و حفظ نیروی فشاری متوسط بر سطح زیر باند را دارند.

3. باند کشی با فشار زیاد

این نوع باندها معمولاً برای کاهش ورم و کمک به برگشت سیاهرگ ها در عضو با درجات مختلف نقص وریدی استفاده می گردند. جهت ایجاد کشش به نیروی زیادی نیاز دارند، از این رو بر سطح زیر باند فشار زیادی می آورند.  پیوندهای پوستی، اسکارهای التیامی و مواضع برداشت شده پوست در اندام تحتانی (سوختگی های عمیق ) ممکن است دچار شکاف و شکستگی گردند . لذا جهت جلوگیری از پارگی پوست و همچنین جهت جلوگیری از ضایعات اضافی پوست که گاه بیش از یک سال طول درمان دارد، از این نوع باندها استفاده می گردد و عموماً جهت ایجاد فشردگی  و یکنواخت برای درمان و پیشگیری از بیماری ها و اختلالات وریدی و صدمات ارتوپدی پس از اعمال جراحی و درمان آسیب ها بخصوص آسیب های ورزشی و … به کار رفته و نیرویی که در باند پیچی به کار می رود متناسب است. این نوع باندها توانایی ایجاد و حفظ نیروی فشاری زیاد بر سطح زیر باند را دارند.

4. باند کشی با فشار خیلی زیاد

این نوع باندها جهت ایجاد کشش به نیروی زیادی نیاز دارند، از این رو بر سطح زیر باند فشار زیادی می آورند. پیوندهای پوستی، اسکارهای التیامی و مواضع برداشت شده پوست در اندام تحتانی (سوختگی های عمیق ) ممکن است دچار شکاف و شکستگی گردند . لذا جهت جلوگیری از پارگی پوست و همچنین جهت جلوگیری از ضایعات اضافی پوست که گاه بیش از یک سال طول درمان دارد، از این نوع باندها استفاده می گردد و عموماً جهت ایجاد فشردگی  خیلی قوی یکنواخت برای درمان و پیشگیری از بیماری ها و اختلالات وریدی و صدمات ارتوپدی و آسیب های ورزشی و … به کار می روند. این نوع باند ها توانایی ایجاد و حفظ نیروی فشاری خیلی زیاد را دارند.

نحوه نگهداری از باندهای کشی

باندهای کشی به جهت کاربردهای بسیار در پزشکی و ورزش همواره مورد توجه بوده اند. در این جا راهنمای نگهداری باند کشی برای استفاده بهینه از این تجهیزات بیان می گردد.

  • این ملزومات عموماً از الیافی کشسان تولید و تهیه می شوند، بنابراین شست و شوی آن ها با آب گرم موجب می گردد که کیفیت خود را از دست بدهند. بنابراین برای شست و شوی آن ها باید از آب سرد استفاده نمود.
  • انواع مختلف باندهای کشی کاربردهای خاص خود را دارند. برای مثال در درمان دردهای مفاصل باید از باندکشی با فشار زیاد استفاده نمود.
  • طول کشیده شدن باند بر روی بسته آن درج شده است. نباید باند بیش از حد مجاز کشیده شود چرا که کارایی خود را از دست می دهد.
  • برای حفظ کیفیت ین باندها باید از قرار گرفتن آن ها در معرض رطوبت و گرمای مداوم جلوگیری نمود.