چرا باید از باندکشی استفاده کنیم؟

باند کشی

قبل از آنکه به شما پاسخ دهیم که چرا به استفاده از باند کشی نیاز داریم؟ ابتدا لازم است که این محصول را معرف کنیم. باند کشی دارای خاصیت کشسانی بوده و همین ویژگی به شما کمک می کند که بتوانید با به کارگیری آن ناحیه آسیب دیده را تحت فشار قرار دهید. تحت فشار قرار دادن عضو آسیب دیده موجب می ‌شود که عمل گردش خون و همچنین بازگشت خون به سیاهرگ ها در ناحیه آسیب دیده با سرعت بیشتری انجام شود و این فرایند نقش بسیار موثری در کاهش و همچنین کنترل درد دارد.

استفاده از باند کشی به دلایل مختلفی نظیر کاهش و کنترل کشیدگی عضلات، کاهش درد عضلات بدن، کاهش دردهای ناشی از کوفتگی، کاهش درد عضلات بدن پس از انجام ورزش ‌های سنگین، کاهش درد ناشی از بلند کردن اجسام و انجام کارهای سنگین و دیگر موارد مشابه رایج است.

حتماً شما نیز تاکنون به دلایل نام برده  استفاده از آن را تجربه کرده‌ اید، اما یا تاکنون از خود پرسیده‌ اید که استفاده از این ابزار برای کاهش دردهای عضلانی و مفصلی تا چه اندازه می ‌تواند مفید و کارساز باشد. برای دریافت پاسخ پرسش خود و همچنین دلیل اصلی استفاده از این محصول پیشنهاد می ‌دهیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

البته فراموش نکنید که باندهای کشی در لیست باندهای استریل قرار ندارند و هرگز برای کاهش درد زخم ‌های باز گزینه مناسبی به شمار نمی‌ روند.

البته در صورتی که تمایل داشته باشید درد ناحیه آسیب دیده و زخمی بدن خود را با استفاده از باند کشی آرام کنید، بهتر است قبل از بستن باند کشی روی آن، ابتدا زخم‌ های باز را با استفاده از گاز استریل و باند پانسمان کرده و سپس باند کشی را روی آن ببندید.

همانطور که عنوان شد مهمترین نقش باند استریل سرعت بخشیدن به گردش خون در ناحیه آسیب دیده است. اما این دلیل نمی ‌شود که بان را محکم تر از حد معمول و استاندارد ببندید زیرا در این صورت باند پیچی  نتیجه برعکسی را در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر محکم بستن باند کشی روی ناحیه آسیب دیده منجر به اختلال خونرسانی، کرخت شدن و سوزن سوزن شدن در آن محل می‌ شود.

کاربردهای باند کشی

همانطور که عنوان شد یکی از دلایل اصلی استفاده از باند کشی کاهش درد ناحیه آسیب دیده است. در واقع هر زمانی که قسمتی از بدن شما در معرض فشار کوفتگی و ضربه قرار گرفته و دچار درد شود نیاز به استفاده از باند کشی خواهید داشت.

کاربردهای باند کشی

اما علاوه بر این برای باند کشی کاربردهای دیگری نیز تعریف شده است که مهم‌ ترین آنها شامل موارد زیر می ‌باشد:

کاهش درد ورم ‌های مفاصل زانو

تحقیقات و مطالعات صورت گرفته نشان می ‌دهد که استفاده از باندهای کشی و ورزشی برای کاهش و تسکین درد کاسه زانو عملکرد مطلوبی دارد. بنابراین اگر به هر دلیلی در ناحیه کاسه زانوی خود احساس درد دارید، با استفاده از باند کشی می‌ توانید درد خود را تسکین دهید.

تسکین درد مفاصل آسیب دیده و کشیده شده

یکی دیگر از کاربردهای باند کشی تسکین درد مفاصل آسیب دیده و کشیده شده است. در این رابطه نیز عملکرد این نوع باند مطلوب بوده و نتایج رضایت بخشی دارد. البته علاوه بر نتایج درمانی بستن باند کشی روی قسمت آسیب دیده به شما یادآوری می‌ کند که آن محل از بدن شما دچار آسیب شده و نباید در معرض فشار زیادی قرار بگیرد.

کنترل تورم و کاهش درد محل تورم

یکی دیگر از موارد استفاده باند کشی برای کنترل تورم و کاهش درد ناشی از تورم است. زیرا استفاده از باند کشی منجر به فشرده سازی محل آسیب دیده می ‌شود و همین امر تاثیر مثبتی در کاهش و کنترل درد و تورم محل آسیب دیده دارد.

برای نگهداری یخ روی محل آسیب دیده

معمولاً در بیشتر اوقات برای بهبود قسمت‌ هایی از بدن که به دلایلی متورم شده است از یخ استفاده می‌ شود. در چنین مواقعی برای آنکه یخ به صورت ثابت روی موضع درد و آسیب دیده باقی بماند می ‌توان از باندهای کشی استفاده کرد. در چنین مواقعی ابتدا باید قسمتی از باند را روی ناحیه مورد نظر بپیچید و سپس یخ را روی آن قرار داده و بقیه باند را نیز روی یخ بپیچید. به این ترتیب امکان جابجایی یخ از محل متورم شده از بین خواهد رفت.

باند کشی چه ویژگی ‌هایی دارد؟

باند کشی نیز همانند دیگر محصولات مشابه خود ویژگی‌ های منحصر به فرد خود را دارد. این محصول که از پارچه تولید می ‌شود برخلاف دیگران انواع باند چند بار مصرف بوده و می‌ توانید چندین بار از آن استفاده کنید.

باند کشی چه ویژگی ‌هایی دارد

این نوع باند جنس مطلوبی دارد و به راحتی در معرض از هم گسیختگی و شل شدن قرار نمی ‌گیرد. حتی هر زمان که نیاز باشد به راحتی می ‌توانید آن را شستشو کنید. ناگفته نماند که الیاف به کار رفته در ساختار این باند به نحوی است که پس از هر بار شستشو مجدداً خاصیت کشسانی خود را به دست می‌ آورد.

دیگر ویژگی قابل ذکر برای این نوع باند برخورداری از انعطاف پذیری بالا است. این باند نرم و منعطف روی همه قسمت ‌های بدن قابل استفاده بوده و به دلیل داشتن وزن سبک هرگز موجب آزار و خستگی محل استفاده نمی ‌شود.‌

انواع باند کشی

به طور کلی انواع باند کشی از نظر ساختار و کاربرد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما این نوع باند از نظر سایز بندی در انواع مختلفی راهی بازار می‌شود. به همین دلیل برای آنکه بتوانید برای تسکین موضع درد از این نوع باند استفاده مطلوب و مورد انتظار را ببرید، باید اندازه آن را متناسب با اندازه محل آسیب دیده انتخاب کنید.

انواع باندکشی

البته در حالت کلی همه انواع باندهای کشی از نظر طول تا ۴/۵ متر می توانند کش بیایند. انواع باند کشی از نظر سایز بندی شامل موارد زیر است:

  • باند کشی ۵ سانتی

این نوع یکی از متداول ترین انواع باند کشی به شمار می ‌رود و معمولاً برای نواحی کم عرض بدن نظیر مچ دست مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از آنجایی که این نوع باند نسبت به دیگر موارد سایز کمتری دارد فقط برای باند پیچی قابل استفاده بوده و برای قرار دادن یخ روی موضع درد و متورم شده چندان کارآمد نیست.

  • باند کشی ۱۰ سانت

یکی دیگر از انواع باند کشی از نظر سایز بندی شامل باند کشی ۱۰ سانت است که عرض متوسطی دارد و جهت باند پیچی زانو به کار می‌ رود. البته بهتر است آن دسته از آقایانی که مچ دست پهن تری دارند به جای باند کشی ۵ سانت این گزینه را برای باند پیچی مچ دست خود انتخاب کنند.

  • باند کشی ۱۵ سانت

باند کشی ۱۵ سانت در مقایسه با موارد نام برده عرض بیشتری دارد و معمولاً برای باند پیچی مناطق وسیع بدن نظیر شانه ‌ها، ران، پا، گردن و دیگر موارد مشابه به کار می ‌رود. همچنین این گزینه برای گذاشتن قطعه یخ روی بدن نسبت به دیگر موارد گزینه مناسب تری است.

  • باند کشی ۲۰ سانت

از باند کشی ۲۰ سانت برای باند پیچی عریض ترین قسمت‌ های بدن نظیر دور باسن و دور شکم استفاده می ‌شود.

نحوه صحیح استفاده از باند کشی روی منطقه آسیب دیده

یکی از مهمترین نکاتی که برای دریافت نتیجه مطلوب از استفاده باند کشی باید مدنظر قرار دهید به کارگیری درست آن است. برای این منظور باید باند پیچی موضع آسیب دیده را از قسمت پایین ‌تر آن شروع کنید و رو به بالا ادامه دهید. به نحوی که باند کشی تا قسمت بالاتر از محل آسیب را بپوشاند. سپس با کمک گیره‌ های فلزی که به همراه باند ارائه می ‌شود باند پیچی را تثبیت کنید تا باند باز نشود.

نحوه استفاده از باند کشی برای منطقه آسیب دیده

فراموش نکنید در صورتی که لازم باشد باند برای چند روز روی موضع درد باقی بماند باید در طول ۲۴ ساعت آن را حداقل دو بار باز کرده و دوباره تکرار کنید. زیرا در این صورت امکان رشد باکتری در محل آسیب به دلیل ایجاد گردش هوا از بین خواهد رفت.

نظر خود را وارد نمایید.