علت تاکید دکتران به استفاده از باند کشی برای مجروحیت پا چیست؟

استفاده از باند کشی برای بهبود مجروحیت پا یکی از روش‌ های درمانی است که معمولاً از طرف بسیاری از پزشکان ارتوپدی توصیه می ‌شود. البته استفاده از باند کشی در این رابطه بستگی به شرایط و میزان آسیب دارد. به عنوان مثال در مواردی که آسیب دیدگی در سطح شدید بوده و یا با شکستگی به همراه شود صرفاً استفاده از باند کشی چاره ساز نیست و لازم است که در کنار باند کشی باند ارتوپدی نیز به کار رود.

یکی از مهمترین دلایل توصیه پزشکان ارتوپدی به استفاده از باند کشی فشاری است که این نوع باند به ناحیه آسیب دیده وارد می ‌کند. به عبارت دیگر باند کشی از طریق اعمال فشار بر ناحیه آسیب دیده، سرعت گردش خون در آن ناحیه را بالا برده و در نتیجه شرایط را برای بهبود و کاهش درد پای بیمار مساعد می‌ سازد.

تاکید دکتران برای باند کشی

قبل از آنکه در رابطه با لزوم تجویز باند کشی برای بهبود مجروحیت پا از طرف پزشکان ارتوپدی صحبت کنیم، ترجیح می ‌دهیم توضیحات مختصری در رابطه با معرفی این نوع باند ارائه دهیم.

باند کشی یک نوع ابزار درمانی است که با استفاده پلی استر و کش پلی یورتان تولید می‌ شود و دارای خاصیت کشسانی است. این نوع باند از نظر اندازه و جنس متنوع بوده و در چند سایز مختلف عرض ۷ سانتی متری، عرض ۱۰ سانتی ‌متری، عرض ۱۵ سانتی ‌متری و عرض ۲۰ سانتی‌ متری در بازار وجود دارد.

هر کدام از موارد نام برده کاربردهای خاص خود را دارند اما در حالت کلی باند کشی عرض ۱۰ سانتی ‌متری، عرض ۱۵ سانتی ‌متری و عرض ۲۰ سانتی‌ متری از جمله مواردی هستند که برای بهبود آسیب دیدگی در ناحیه پا می‌ توانند مفید و کارآمد باشند.

در چه مواقعی و به چه دلیل پزشکان ارتوپدی برای بیماران خود استفاده باند کشی را تجویز می کنند؟

به طور کلی در مواقعی که پا در معرض ضربه، فشار، پیچ خوردگی و دیگر موارد مشابه قرار بگیرد آسیب خواهد دید و پزشکان ارتوپدی به بیمار خود توصیه می ‌کنند که از باند کشی کمک بگیرند. زیرا استفاده از باند کشی یکی از بهترین و همچنین ساده ‌ترین روش ‌های درمان و کاهش درد به شمار می رود.

این شیوه درمان در عین سادگی کاملاً بدون عارضه بوده و خطر خاصی را نیز برای بیمار به همراه ندارد. علاوه بر این در شرایط زیر نیز پزشک برای بهبود شرایط بیمار خود استفاده از باند کشی را تجویز می کند.

استفاده از باند کشی

پیچ خوردگی زانو و مچ پا

پیچ خوردگی که اغلب در مچ پا اتفاق می‌افتد با درد زیادی به همراه است. اگر فرد نسبت به این اتفاق بی تفاوت بوده و درمان مناسبی را برای بهبود آسیب در پیش نگیرد، علاوه بر طولانی ‌تر شدن دوره درمان، احتمال دارد که سطح آسیب دیدگی نیز بیشتر شود.

در چنین مواردی پزشک متخصص با تجویز باند کشی شرایطی را فراهم می ‌آورند که روی قسمت آسیب دیده فشار یکنواختی وارد شود. در نتیجه فشار وارده علاوه بر کنترل درد و تورم احتمال پیشرفت التهاب و سطح آسیب دیدگی را نیز به کمترین حد ممکن خواهد رساند.

باند کشی

چسباندن اندام شکسته شده

بسیاری تصور می ‌کنند که اگر پا دچار شکستگی شود دیگر استفاده از باند کشی لزوم و فایده ای ندارد و عضو شکسته باید گچ‌ گیری شود. اما استفاده از باند کشی حتی در مواقعی که پا در معرض شکستگی قرار بگیرد نیز می ‌تواند مفید و کارآمد باشد. در واقع پزشکان ارتوپدی برای فراهم کردن شرایط ایده آل جهت بهبود عضو شکسته از بیمار خود می ‌خواهند که از باند کشی نیز استفاده کنند. زیرا باند کشی از جمله مواردی است که به چسباندن اندام شکسته شده به هم می‌ تواند موثر باشد.

چسباندن اندام شکسته شده با باند کشی

کاهش ورم پا

یکی دیگر از عوارض صدمه پا تورم است. در زمانی که پا در معرض عوامل آسیب رسان قرار بگیرد ممکن است متورم شود. در چنین شرایطی نیز برای کاهش تورم و یا ورم پا، پزشکان ارتوپدی از بیمار خود می ‌خواهند که از باند کشی استفاده کنند.

کاهش ورم پا با باند کشی

کاهش درد

گاهی اوقات ممکن است فرد بدون هیچ اتفاق خاصی یا به علت وزن بالا، کهولت سن و پیاده روی زیاد در ناحیه پای خود احساس درد کند. در چنین مواردی نیز پزشک متخصص استفاده از باند کشی را نسبت به دیگر انواع درمان ترجیح می ‌دهد.

کاهش درد با باند کشی

حفاظت از آسیب ‌های محیطی

در مواقعی که پا دچار جراحت و آسیب دیدگی می ‌شود نسبت به شرایط عادی بیشتر در معرض آسیب‌ های محیطی قرار دارد. از این رو پزشک متخصص ترجیح می ‌دهد به جای بانداژ‌های استریل، باند کشی را برای بهبود وضعیت بیمار مورد استفاده قرار دهند. زیرا استفاده منظم از باند کشی به بیمار کمک می کند که ناحیه آسیب دیده را در برابر آسیب ‌های محیطی و در نتیجه صدمات بیشتر حفظ کنند.

حفاظت از آسیب ‌های محیطی با باند کشی

بهبود زخم پا

هر چند که نمی ‌توان باند کشی را به صورت مستقیم روی زخم باز پا قرار داد، اما پزشکان ارتوپدی به منظور محافظت بیشتر و ایجاد گرما در ناحیه آسیب دیده و زخمی به بیماران خود توصیه می ‌کنند پس از  بستن ناحیه زخم با استفاده از باندهای استریل شده روی آن را با باند کشی نیز بپوشانند.

بهبود زخم پا با باند کشی

بهبود ناحیه‌ ای که دچار کشیدگی شده است

همانطور که در ابتدای مطلب نیز عنوان شد باند کشی ناحیه کشیده شده و آسیب دیده را در معرض فشار قرار می ‌دهد و از این طریق فشار گردش خون در آن ناحیه را بالاتر می ‌برد. به همین دلیل یکی از مناسب ترین روش ‌های درمان برای آسیب‌های ناشی از کشیدگی در عضلات پا به شمار می ‌رود.

بهبود ناحیه‌ ای که دچار کشیدگی شده است با بند کشی

جلوگیری از اضافه شدن ضایعات اضافی به محل آسیب دیده

یکی دیگر از مزایای استفاده از باند کشی که پزشکان متخصص ارتوپدی از آن مطلع هستند، جلوگیری از ایجاد ضایعات پستی در ناحیه زخم است. به همین دلیل برای بهبود جراحت پا همواره از بیماران خود درخواست می ‌کنند که روی زخم را پس از باند پیچی با باند‌های استریل، توسط باند کشی نیز بپوشاند.

چند نکته مهم برای استفاده از باند کشی برای بهبود جراحت پا

همانطور که عنوان شد در حال حاضر استفاده از باند کشی یک روش ساده و بی عارضه برای رفع درد، تورم و دیگر ناراحتی ‌های موجود در ناحیه پا است.

اما برای دریافت بهترین نتیجه از این شیوه درمان باید یک سری نکات را در نظر گرفت که این نکات شامل موارد زیر هستند.

خودداری از بستن باند کشی روی زخم‌ های باز

برخلاف دیگر باندهای پزشکی، باند کشی استریل را نمی ‌توان به صورت مستقیم روی زخم‌ های باز پا قرار داد. در چنین مواردی بهترین راهکار این است که قبل از استفاده باند کشی، ابتدا روی زخم باز را با استفاده از باندهای استریل پوشانده و سپس باند کشی را به ناحیه آسیب دیده بست.

انتخاب باند با سایز مناسب برای محل آسیب دیده

همانطور که عنوان شد باند کشی در سایزهای مختلفی وجود دارد که باید برای قسمت های مختلف پا باند کشی مناسب از این نظر را انتخاب کرد.

استفاده درست از باند کشی

دیگر نکته مهم برای بهره گیری از مزایای این نوع باند استفاده درست از آن است. به عنوان مثال هرگز نباید باند کشی را بیشتر از حد معمول کشید، زیرا کشش بیش از حد خونرسانی به ناحیه آسیب دیده مختل می کند.

نظر خود را وارد نمایید.